torsdag 2 september 2010

Feminism och kapitalism fungerar ihop.

En av de i särklass viktigaste jämställdhetsfrågorna är lönesättningen på arbetsmarknaden.

Lönestatistik har idag publicerats av statliga Medlingsinstitutet. Den visar bl a på minskade löneskillnader mellan kvinnor och män under denna mandatperiod.

Det här visar att det går att kombinera feminism med kapitalism, och att kvinnor har fått större chanser till bättre inkomster tack vare Alliansregeringens politik, trots krisen, och inte minst genom den ökade valfriheten i offentlig sektor.

Det är särskilt glädjande att andelen kvinnor i yrkesområdet "Ledningsarbete inom privat sektor" har ökat med 50 procent. Dagens statistik visar på ett stort steg i rätt riktning. Det har vi i Sverige uppnått utan kvotering.


(I samarbete med Tina Acketoft, riksdagsledamot FP)

3 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

"Det är särskilt glädjande att andelen kvinnor i yrkesområdet "Ledningsarbete inom privat sektor" har ökat med 50 procent. Dagens statistik visar på ett stort steg i rätt riktning. Det har vi i Sverige uppnått utan kvotering."

Nej, dock med hjälp av bland annat uppmaningar och hot om kvoteringar. Hur hade situationen sett ut om den debatten inte hade uppstått (och vilka har startade debatten)? Hur skulle det ha kunnat se om vi hade kvoterat? För du är väl inte nöjd med dagens situation? Du tycker väl inte att vi gör tillräckligt för att öka jämställdheten?

Sonny S sa...

Feminism ÄR kapitalism.
En miljardindustri utan några som helst skrupler.