lördag 21 februari 2009

Tennismatchen i Malmö. Rättsamhället kapitulerar inför hot och extremism.

Att kritisera regeringens i staten Israel politik är en sak - att anse att det fruktansvärda kriget i Gaza skulle motivera en politiskt påtvingad åtgärd mot enskilda israeliska idrottsmän och en åskådarbojkott är något helt annat.

Att koppla samman statens Israels agerande med judar i allmänhet är enfaldigt och leder farligt fel politiskt. Det innebär att antisemitismen lätt drar på sig en ny kostym. Bara för att Israel är en judisk stat betyder det inte att judar i allmänhet – idrottsmän, levande, döda, förintade, eller ofödda - skulle ha del i det som händer i Israel. Ett obetänksamt och enfaldigt feltänk. Kanske protester mot fritidsnämndens i Malmö beslut väcker människor till besinning och urskiljning.

Den 27 januari 1945 öppnades utrotningslägret Auschwitz portar av Röda Armén. Omvärlden såg för första gången den fulla vidden av vad tolv år av nazistiskt styre åstadkommit. 64 år senare har majoriteten i fritidsnämnden i Malmö kommun beslutat att tennismatchen Sverige-Israel av påstådda säkerhetsskäl ska spelas inför tomma läktare.

Malmöpolisen har dock inte haft invändningar mot att det skulle finnas åskådare på läktarna. ”Enligt Malmöpolisens kommenderingschef Håkan Jarborg Eriksson är det inte polisen som har rekommenderat arrangören att spela tennismatchen den 6-8 mars utan publik. ’Nej. För polisen är det ingen stor fråga, publik eller inte publik. Om den spelas med publik kommer vi däremot att föreslå ett antal villkor om biljettsläpp och annat’, säger Jarborg Eriksson.
TT: Skulle polisen klara säkerheten i en fullsatt Baltiska hallen?
- Ja, det hade vi och det är det vi har planerat för hela tiden. Vi har begärt förstärkning från olika delar av landet.” (TT den 20/2).
För S-kommunalrådet och Malmös starke man Ilmar Reepalu och vänsterpartiet och är beslutet öppet skamlöst politiskt motiverat: "För mig har det här blivit politik och det som händer i Gaza gör att vi inte borde spela. Eftersom det inte går, så var detta det bästa beslutet" säger till Sydsvenskan vänsterpartiets Carlos Gonzalez Ramos, som tillsammans med sitt parti helst vill stoppa matchen helt, enligt tidningen (19/2). Socialdemokraterna - genom sin nämndordförande Bengt Forsberg - söker gömma den politiska bockfoten och låtsas att det är fritidsnämnden som har ansvarar för säkerheten vid matchen och inte polisen.
”Bakom kravet att stoppa matchen ställer sig bland annat Vänsterpartiets ledning, SSU, Socialdemokraternas kvinnoförbund och kommunstyrelsens ordförande i Malmö, socialdemokraten Ilmar Reepalu säger att han personligen anser att matchen inte bör spelas” (Ekot 20/2).

Beslutet av socialdemokraterna och vänstern i Malmö är enbart politiskt – att dra Hamaspositiva röster i Sverige till sina partier.

2 kommentarer:

tausendwasser sa...

hamilton, du tillerkänner inte oss svenskar rätten att protestera mot fachiststaten israel med hänvisning till att idrottsmännen inte har med israelspolitik att göra, tror du vi är helt väck/blåsta??? israel tycker att det är ok att mörda barn,kvinnor och gamla civila för sina illegitima politiska syften, skulle det vara mer försvarligt???
kär hamiltons förvirrade blandning, allt hänger samman och det är frittFRITT att dra vilka korvisa slutsatser som helst, inte bara göra små begränsningar som du gör. israel ska bekämpas med alla medel, det är tokfachismen yttersta mainfestation.

Twatten sa...

#Tausendwasser:
Säger 1939 dig något? ... uppenbarligen inte!

Ditt vokabulär är skrämmande lik en viss annans retorik!

Antar att du ska till malmö och kasta sten också, det brukar ju "your kind" syssla med! Ägna er åt riktig politik istället så slipper du springa runt i palestinaschal, rånarluva och gatsten, för att få kompisar!


Mycke bra artikel Hamilton förresten! Tack för lite insikt!