lördag 31 oktober 2009

Mumma för Alliansen: S avskaffar 85 000 hushålls skatteavdrag för "hushållsnära tjänster".

Mumma för Alliansen: S avskaffar 85 000 hushålls skatteavdrag för "hushållsnära tjänster".

Igår kväll - den 30 oktober 2009 - beslöt S-kongressen att avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster. Det är i sak ett både okänsligt och olyckligt beslut eftersom avdraget har underlättat vardagen för väldigt många hushåll, inte minst äldre och barnfamiljer. Nu uppstår istället en osäkerhet för många människor om framtiden.

Hur många? Avdraget har av Skatteverkets generaldirektör Mats Sjöstrand betecknats om en "veritabel succé". Fram till den 15 oktober i år hade sålunda 84 665 ansökningar om avdrag för hushållstjänster (RUT) inkommit till Skatteverket. Om vi räknar med att de aktuella hushållen i genomsnitt består av 2,4 personer innebär avdragsavskaffandet en att en uppskattad förbättring för ca 200 000 personer försvinner.

Sakligt fel, politiskt stolligt. Men tack för det senare.

En veritabel succé, som avskaffas om vänstertrojkan vinner valet. Låt oss stoppa dem!

2 kommentarer:

Rebecka Gabrielsson sa...

Hej Carl,

Visst är det en skön känsla för oss som Alliansvänner hör och ser hur S vill förändra med försämring om de kommer till makten?!

På det sätt som S pratar om nu så kommer de ju inte direkt att skapa mer jobb utan tvärtom. Jag ser med spänning fram mot deras förslag om hur de faktiskt och praktiskt kommer att skapa jobb.

Så länge som Allians kan fortsätta och sköta oss medborgare, tror jag att de flesta i Sverige känner sig trygga med dagens verklighet.

Hushållsnära tjänster blev inte den snedvridning som S talade om. Det är inte enbart höginkomsttagare som nyttjar tjänsten, tvärtom och det grämer väl så klart Mona & Co,

Med vänlig hälsning

Rebecka

wwww.rebeckalkpg.blogspot.com

Anonym sa...

Hoppas verkligen att folk förstår hur tokigt detta är och inte röstar fram socialdemokraterna! Jag driver själv en firma inom hushållsnära tjänster och vi sysselsätter 12 personer som alla har kommit direkt från arbetslöshet och som med största sannolikhet återgår till arbetslöshet om sossarna vinner. Det är ett antal unga som här har sitt första jobb, vi har ett antal invandrare som gått arbetslösa under en lång tid men som vi kunnat erbjuda jobb. Vi verkar i en mindre ort i norrland och våra kunder är absolut inte bara förmögna personer utan snarare medelsvensson där bägge arbetar och har barn. Vi har även pensionärer, ensamstående med småbarn osv som kunder. Sossarna klagar på att detta bara kostar pengar, men de intäkter som dessa anställdas samt vårt företags skatteinbetalningar ger räknar dom tydligen inte som nåt plus.

H