lördag 1 maj 2010

1 maj återbetalningsdag för LO:s finansiering av S-valrörelsen

- 1 maj är dagen när LO-finansieringen av Socialdemokraterna växlas in i skarpa vallöften till LO. Genom finansieringen köper sig LO inflytande över en vänsterregering. LO blir fjärde och tyngsta hjulet i en vänsteregering. Med Socialdemokraterna i regeringsställning blir LO åter en stat i staten.

- Vad får då LO? Om oppositionen vinner får LO-adeln skattefrälse för fackliga a-kasseavgifter och höjt tak i a-kassan. LO har också vetorätt över arbetsrätten. LO-ordföranden sitter i Socialdemokraternas valledning. En organisation utanför den valda riksdagen köper sig inflytande över riksdagens beslut om de rödgröna vinner valet..

LO betalade i förra valrörelsen 90-100 miljoner kronor rakt ned i Socialdemokraternas valrörelsekassa, och ställde därutöver upp med gratis arbetskraft till ett värde av 500-800 miljoner kronor, enligt en undersökning, som Carl B Hamilton lät göra 2006.

- Med sådana resurser kommer LO att ständigt stötta S mot V och MP om de rödgröna skulle vinna valet.

– Alliansen vet vad som gäller. Vi har mött LO-krossen många gången. Vi är beredda. Vi tar fajten.

Undersökningen finns att läsa här:
www.folkpartiet.se/ImageVault/Images/id_5698/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

1 kommentar:

Henrik V sa...

Tänk att LO fortfarande inte är ett fackförbund för alla. Tänkt om Jusek, Lärarnas riksförbund, Saco mfl skulle börja stödja Alliansen på samma sätt.